Aardappels uit verkoop

5 kg aardappels

Hallo, sinds gisteren zijn we gestopt met het verkopen van onze aardappels via bezorging en in de aardappelkist aan de weg. De aardappels die we nu verkochten waren van de oogst van 2015. Wij hebben ze zorgvuldig koel, donker en vorstvrij bewaard, maar (natuurlijk) niet behandeld op wat voor manier dan ook. De aardappels worden nu te zacht om nog te verkopen, dus daar zijn we mee gestopt.

Er zijn uiteraard nieuwe aardappels gepoot. Ook weer van het ras Agria. Ze groeien dit jaar op de akker achter de Kuiperij richting de bosrand. We denken dat we eind juli nieuwe aardappels kunnen aanbieden.

Uien op de akker.

Uien op de akker.

In de kist zijn wel blanke uien te koop. Deze zijn goed bewaard gebleven. Komend seizoen hopen we ook rode uien te oogsten. De uien zijn geplant op de akker in de buurt van de aardappels. Gisteren is er even geschoffeld.

Omdat het vorig jaar zo’n succes was, hebben we nu ook weer pompoenen gezaaid. Die zullen te zijner tijd ook weer in de kist verschijnen. De reeën vonden de stokken interessant, dus die hebben we er weer een keer op de gok opnieuw bij gezet. Het is wel handig om ongeveer te weten waar je een plantje kan verwachten.

 

Honingkamer op de kast met verzegelde ramen.

Honingkamer op de kast met verzegelde ramen.

De bijen hebben ook hard gewerkt. Tijdens de bloei van de appelbomen in de boomgaard hebben zij de honingkamers in een week tijd gevuld! Zo hebben Jan en Lydia van drie volken ruim 36 kilo voorjaarshoning kunnen oogsten. Wat nu weer afgevuld en geëtiketteerd is. De honing is te koop in potjes van 250 gram voor 3 euro. De bijen hebben niet op veel koolzaad kunnen vliegen. We denken daarom dat het lang vloeibaar zal blijven… Maar uiteindelijk zal alle honing versuikeren (tenzij het gepasteuriseerd is).

 

 

Met vriendelijke groet,
familie Menkveld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.