Bloeiende wilg

Hallo allemaal,

we wensen iedereen prettige paasdagen toe. Na de paasdagen zullen we proberen om (zoals beloofd) twee Schotse Hooglanders in de vangkraal te lokken. Het water in de IJssel lijkt te gaan stijgen en dat is voor het vangen van de koeien wel een prettige bijkomstigheid.

Op het land is het erg nat. De mest is uitgestrooid en de groenbemester ,de mosterd, is ondergewerkt de afgelopen maand, maar verdere bewerkingen van de akkers zijn nog niet uitgevoerd. Eerst moet de grond wat meer opdrogen om het bouwplan, het plan van welke gewassen geteeld gaan worden op de verschillende percelen, uit te kunnen gaan voeren. Vandaag was een prachtige dag met zon en wind. In de wei konden we het water in de grond horen zakken.

In de natuur staat al veel in bloei. De wilgen staan bekend als een goede stuifmeelbron voor de bijen. En daar werd vanmiddag volop naartoe gevlogen. Ook de wilde pruim, eerste paardenbloemen en de bosanemonen werden druk bezocht. Voor de bijen is het de afgelopen tijd steeds te nat of te koud geweest. Daarom hebben we vorig weekend de volken, die weinig honing over leken te hebben (aan het gewicht te voelen), bijgevoerd met suikerdeeg. Dit wordt op een gat in de dekplank gelegd, zodat de kast niet  echt open hoeft en de bijen er direct van kunnen eten. Gelukkig konden we vandaag zien dat alle kasten goed vlogen en de bijen ook met stuifmeel terug keerden. Dat is een teken dat er broed (larven) in de kast aanwezig zijn.

Groeten,

familie Menkveld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.