Kuiperij in de sneeuw

Hallo,

Het is u vast opgevallen als u onlangs, bijvoorbeeld begin februari om het vlees op te halen, op ons erf bent geweest. Het is één grote modderboel. Het vele (bouw)verkeer over onze oprit en het natte weer heeft de modder goed weten te verspreiden over het hele erf. De sneeuw van afgelopen weekend helpt niet erg mee, maar leverde wel mooie winterse plaatjes op!

Kuiperij in de sneeuw in februari

De Kuiperij in de sneeuw in februari 2016.

Bevroren boomgaard

De bevroren boomgaard.

Winterrogge akker in de sneeuw

Winterrogge op de akker achter het huis in de sneeuw in februari 2016.

 

 

 

 

 

 

 

Over de bouw hebben we nooit iets op de website geschreven, maar het nadert nu zijn einde. En het resultaat mag er wezen! De oude schuur naast de Kuiperij heeft een metamorfose ondergaan en is dankzij Bouwbedrijf Mensink nu een fantastische woning geworden. Op hun site staat een leuk bouwverslag!

Wat ons verder bezig houdt is het hoge water. De IJsselstand bleef maar oplopen… de paarden moesten de Roetwaard verlaten. Gelukkig heeft Herman jarenlange ervaring en heeft hij op tijd georganiseerd dat de paarden naar een ander stuk verplaatst werden. Om de waterstanden in de gaten te houden is Teletekst nog steeds erg handig. De stijging of daling bij Lobith geeft aan wat de IJssel bij ons op korte termijn gaat doen. Rijkswaterstaat doet voorspellingen op haar website, maar dat is best lastig. Zoals hier te zien hebben we het hoogste punt in Olst voor nu wel gehad.

IJsselstand Olst

IJsselstand bij Olst via Rijkswaterstaat in februari 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht u het leuk vinden om de huidige waterstanden te bekijken, klik dan hier om naar de site van Rijkswaterstaat te gaan. Of hier om naar pagina 720 van Teletekst te kunnen kijken.

De Schotse Hooglanders in de Duursche waarden hoeven nooit weg voor het hoge water. Het terrein bij de steenfabriek is een hoog punt en dat loopt nooit onder, daarom is de fabriek destijds ook daar gebouwd. Daar kunnen de koeien en shetlanders dus prima vertoeven. Omdat de dieren dan wel een veel kleiner gebied hebben om te foerageren, voeren we ze bij met hooi dat we afgelopen zomer in andere uiterwaarden geoogst hebben.

Groet vanaf de Kuiperij,

familie Menkveld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.