Mengteelt

En de tijd vloog…

En zo is het alweer eind juni. De erwten hebben gebloeid en het graan staat op de akkers. Het spiegelklokje is teruggekeerd op verschillende akkers, wat de nodige publiciteit opleverde. Tijdens de paar dagen mooi weer hebben we een perceel kunnen hooien. In het andere perceel aan de Diepenveenseweg lagen een paar reekalfjes verscholen. Dat is nog niet gemaaid nu.

Inmiddels lopen op de percelen waar geen maaibeheer op zit koeien en paarden van agrariërs uit de omgeving. De dieren begrazen de uiterwaarden en graslanden op het Nijendal als vorm van natuurbeheer. Herman houdt toezicht op de natuurontwikkeling, water en voedselvoorziening, de (gezondheid van) de dieren en het raster.

De zomer is nu begonnen. Wij hopen op een seizoen met prachtig weer. We hebben wellicht nog wat tegoed. We hopen op schitterend weer voor de lindebloei. De honing die tot nu toe binnengehaald is door de bijenvolken, hadden zij ook zelf weer nodig op de koude en natte dagen waarop ze de kast niet uit konden. Zo bleef er niet veel voorjaarshoning over voor de imkers van de Kuiperij. Misschien kan de lindeboom dat goedmaken.

Groet,

familie Menkveld

Spiegelklokje

Het spiegelklokje op de akker op Fortmond.

Uien op de akker

Uien op de akker bij de Kuiperij.

Mengteelt

Erwten en graan op de akker bij de Kuiperij.

Bloeiende erwten

Bloeiende erwten in het graan (mengteelt).

Korenbloemen in het graan

Korenbloemen in het graan op de Hooge Kamp (’t Nijendal).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.