Hazelaar

Hallo,

het is alweer maart! De meteorologische lente is van start en dat is te zien en te horen rondom de Kuiperij! Sneeuwklokjes bloeien uitvoerig en de afgelopen week kwamen de krokussen er ook opeens bij. Rond het middag uur, als de zon schijnt, is het een drukte van belang bij de bijenkasten. Zij vliegen op en neer naar de bloeiende bloemen en ook naar de hazelaar voor stuifmeel. De hazelaar geeft geen nectar af. Je ziet wel de rode stampers aan de takken als je goed kijkt. Daar groeien later in het jaar de hazelnoten uit.

Afgelopen zaterdag hebben we veel bezoekers gehad om vleespakketten af te halen. We proberen eind van de maand weer twee hooglanders in de vangkraal te lokken. We zullen u daar te zijner tijd over informeren.

Werk op het land laat nog even op zich wachten. Snoeiwerkzaamheden en het controleren van de rasters zijn buitenklussen voor deze tijd van het jaar. Tijdens het rasteren in de bongerd (boomgaard) bij huis werden we vergezeld door luid schetterende spechten. Achter op het land zien we veelvuldig groepjes reeën. Verstoppen in de mosterd zoals in november is er niet meer bij. De mosterd ligt aan de grond door de vorst.

Met vriendelijke groet,

familie Menkveld

Krokussen

Krokussen op de Kuiperij.

Sneeuwklokje

Sneeuwklokje op de Kuiperij.

Hazelaar

Hazelaar in bloei.

Krokus

Krokus in bloei.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.