De aardappelkist

September & De aardappelkist

Hallo,

Zoals elke maand een nieuwsbericht over het reilen en zeilen op de Kuiperij… deze keer over de akkers, de oogst en ‘De aardappelkist’.
Op verschillende akkers is na de oogst alweer gezaaid en is de groenbemester inmiddels opgekomen. De akker achter de Kuiperij ligt er fris groen bij, door de jonge mosterdplantjes. Op sommige andere akkers wordt rogge ingezaaid als groenbemester. De groenbemester zal in de winter afsterven en in het voorjaar worden ondergewerkt. De afgestorven planten bemesten als het ware de bodem, vandaar ‘groenbemester’.

Bij de Kuiperij staat aan de andere kant van het pad achter de hoeve de maïs nog. De maïs heeft een groeizaam jaar. Zo hoog als het nu is, hebben we het nog niet eerder gehad. Het zal nog een wel een maand duren voor de kolven gerijpt zijn en de maïs klaar om te oogsten. Onze biologische korrelmaïs zal versnipperd worden en van de winter en daarna dienen als biologisch veevoer.

De afgelopen periode, augustus en september, was wel echt oogsttijd. Gras / hooi, graan, stro, uien, aardappels en pompoenen kwamen van het land. De aardappelen, uien en pompoenen verkopen we vanaf nu ook in ‘De aardappelkist’. Heeft u aardappels nodig? Dan kunt u deze en de andere producten komen halen wanneer het u uitkomt! De kist staat vooraan de oprit van de Kuiperij aan de Diepenveenseweg 24 (in Olst). Alles biologisch, natuurlijk.

Groet,

familie Menkveld

PS Natuurlijk blijven we ook bezorgen. Kijk voor meer info en up to date prijzen en dergelijke op onze producten pagina.

Het afhaalpunt voor de Kuiperij

De aardappelkist vanaf 25 september afhaalpunt voor biologische aardappels en meer aan de Diepenveenseweg 24.

1 Reactie

  1. de buren van 26

    Wij zijn heel blij met de aardappelkist,waarschijnlijk waren wij de eerste afnemers van een fraaie pompoen.mmmm en een vriendin werd meteen enthousiast en fietste blij naar huis met pompoen en ui.Veel succes! Monique en Hemert.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.